Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/cykelsport.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/cykelsport.eu/public_html/wp-content/themes/Divi/header.php on line 1
Raceday Ekered | En blog for cykel freaks

Raceday Ekered

Ekered er et naturreservat på Hallandsåsen.

Raceday Ekered er et cykelløb for udvalgte amatører.

Formålet med løbet er at give de glade amatører en følelse af at køre rigtig cykelløb – ligesom eliten – dem glade motionister ikke har en jordisk chance for at konkurrere med.

Løbet køres på en 40 km lang “bane” på Hallandsåsen. Reelt er det ikke en bane – men offentlig vej hvor almindelige trafikregler gælder.
Det meste af banen er dog på vej hvor der ikke kører voldsomt meget trafik.

Der køres 3 omgange på banen

…altså 3 x 40 = 120 km.

I 2015 vil løbet være 5. september.

Løbet skydes igang kl. 10:00

Deltagergebyr: 100 DKK eller 125 SEK

Se regler for løbet herunder…

Route 2,939,702 – powered by www.bikemap.net

Regler ved deltagelse i Raceday Ekered

Som i alle andre cykelløb gælder det i Raceday Ekered om at komme først.

Der er samlet start – og den som først passerer målstregen efter 120 km har vundet.

Der er pokaler til de 3 første.

Starten går samlet – og der er MC eskorte hele vejen.

De første ca. 15 km køres som paradekørsel, hvor angreb ikke er tilladt.

Det er forbudt at kyle drikkedunke og andre former for kasteskyts efter sine konkurrenter. Ej heller må man tilstræbe at puffe de andre af cyklen.

Doping er naturligvis tilladt. Da mennesket lige så længe det har konkurreret, også har tilstræbt en fordel frem for konkurrenterne – fx ved at eksperimentere med sine kostvaner, udvikle sofistikerede træningsmetoder, lade sig forhekse af en troldkvinde, indgå pagt med djævelen, spise vitaminpiller, få massage, drikke blod fra en flagermus, æde 40 ristede gede testikler, stikke en chilli op i røven etc. – er der ingen grund til at lave om på det!

Desuden har løbsarrangørerne ingen ressourcer til at foretage dopingkontrol – og en flok korrupte farisæer fra diverse antidopingorganisationer gider vi ikke ha til at rende rundt og skide i skovbunden.

Dog anbefales det – såfremt man planlægger at dope sig med alkohol – ikke at drikke sig så stiv at man dratter af cyklen!

Desuden SKAL gældende trafikregler observeres!

Dvs. at det ikke er tilladt at befærde sig beruset (Husk løbet foregår i Sverige!)

Det betyder også at man skal udvise hensyn over for den øvrige trafik – det er strengt forbudt at cykle ind i elgene!

Korruption er tilladt. Alle er velkomne til at bestikke løbsarrangøren – men eftersom denne er en vinder-liderlig satan, som selv deltager i løbet, skal man dog ikke forvente at få noget ud af det…

Ruten skal følges – dvs. det er ikke tilladt at lave en ‘Lance Armstrong’ og skære genvej.

Det er tilladt at køre som hold og ofre egen mulighed for sejr til fordel for en holdkammerat.

Ligeledes er det tilladt at lave alliancer på tværs af hold/ryttere.

Det er tilladt at ‘ligge på hjul’, det er tilladt at lade en holdkammerat skubbe sig op af bakken, det er tilladt at nyde godt af tyngdekraften ned af bakken, men derudover gælder at cyklen udelukkende må drives ved pedalkraft.

Alle typer cykler er godkendt til start – men ingen former for hjælpemotorer er tilladt.

Umiddelbart anbefales at benytte en konventionel landevejsracer. Men føler man sig bedre tilpas på en MTB er dette fuldt reglementeret.

Af rutens 40 km er der ca. 3km jordvej. Der er dog tale om hårdt tilkørt jordvej, med rullemodstand som var det fin nylagt asfalt. Visse steder kan der forekommer huller i vejen – både på det 37 km asfalterede stræk og på de 3 km jordvej.

Langt størstedelen af ruten er på rigtig god asfaltvej – og set over en kam, er der absolut ingen fordel ved at vælge MTB frem for landevejsracer.

Sammenligner man ruten med de velkendte ‘forårsklassikere’ – som profferne kører på landevejsracere’ – så er den ren smørmad!

Der er ingen specielle krav til udstyr, men det anbefales at køre med hjelm for egen sikkerheds skyld…

Løbet gennemføres på eget ansvar!

Vis hensyn, respekt og ‘sportmanship’ overfor hinanden!